Popüler Yayınlar

''' HOŞ GELDİNİZ '''

Bu sitede, futbolla ilgili birçok yararlı bilgi bulacaksınız.

Serkan Teke

12 Nisan 2009 Pazar



FUTBOL SPIKERLERINDEN INCILER
:) :) :)
.
.

-"Tugay vurursa gol olur, vuruyoooor, aut..." Bülent Karpat -
Yil 1988, GS-Monaco çeyrek final maçi, Prekazi'nin unutulmaz golü radyodan Orhan Ayhan tarafindan söyle anlatilir: "Prekazi geliyooooor, vuruyoooooor, ohhhhha be Prekazi! bu ne beee!"
...
- Bagiriyorummm, haykiriyorummm hatta sevinçten çildiriyorummmm"
Ercan Taner, Galatasaray-Leeds United maçinin bitiminde... - "Hami dandi'ye "dan!" diye çakti..."
...
ÿmit Aktan, Dundee United-Trabzon maçinda, Hami'nin golünden sonra... -
ÿmit Aktan, Grasshoppers-Galatasaray maçinda : "Gollerimizi Hagi ile Arif atti sayin seyirciler. Bu tablo bana büyük Türk Bestecisi Haci Arif Bey'i hatirlatiyor, nedense..?" -
Galatasaray'in Werder Bremen'e, deplasmanda 2-1 yenilmesinden sonra umut verici bir skor oldugu için, sevinçli bir halde Mustafa Denizli'nin yanina koþan Bülent Karpat: "Mustafa, iki, bir daha kaç eder?" -
...
Maç: Ingiltere-Türkiye Yayin: TRT Spiker: Abidin Aydogdu Skor: 8-0 8. gol sonrasi: "Vay! anasini sayin seyirciler, bir gol daha yedik..!" -
...
Maç: Kocaelispor - BesiktasYayin: TGRT Spiker: (yine) ÿmit Aktan "Amokachi malvarligini içine soktu..." (Amokachi altin zincirini formasinin içine sokmustur...)
...
- Fenerbahçe-Karsiyaka maçi, ÿztürk Pekin : "Aygün kaleci ile karsi karsiya... Aygün... Aygün!!...At onu Aygün!!!!....Ahaha! gooooll!!!!....Eehehooe ee e e... Yani futbolun guzelligi için at Aygün, seyir zevki için at..."
...
- "Hakan, önünde kocaman bir kale, bir plase yapsan yetecek gole..." Ilker Yasin (1995).
Euro96, grup eleme maçi, - Can Bartu, atv'de Besiktas maçini yorumlarken: "Walsh ikinci yari çok etkisiz, kendisini oyunda hiç göremiyorum..." (Walsh devre arasinda oyundan çikmistir...) -
Parma ile Inter arasinda oynanan Italya Kupasi maçi, kanal TRT1. Parma takimi cosmus maçi 6-1 önde götürüyor. Maçi anlatan Hüseyin Basaran da cosmus, Parma'nin her ataginda "yedinci gol mü geliyorrr?" diye bagiriyor. Son dakikalarda hepten çigrindan çikip asagidaki kelime oyunlu cümleleri sarfediyor: "Parma yine atakta... Cünyir... Cünyirrrr... Yedi mi? Yedi miii? Yemediiiiiii. Kaleci Ballotta yemedi bu golü!"
...
- Hüseyin Basaran, Sili-Brezilya maçini anlatiyor, sürekli Zamorano ile Ronaldo'yu karistiriyor. 4-1 biten maçin 3. golünü atan Ronaldo'nun golü attigi an : "Zamorano siyrildi, Zamorano, Zamorano ve goool. Zamorano'nun golü (kisa bir sessizlik) yine 'Zamorano' dedim, sayin seyirciler!"
...
- "Ee tabii, sevgi olayi Ercan!" (Collina oyundan çikan Hagi'nin elini sikinca Tanju ÿolak'in Ercan Taner'e söyledigi sözler...)
- Ýlker Yasin, Oliviera'nin "hat-trick" yaptigi Belçika-Türkiye maçi esnasinda: "Evet sayin seyirciler, elin zencisi, elin arabi 'hat-trick' yapiyor, bizim Hakan'imiz, bizim Oktay'imiz uyuyor..."
...
- Turgay Seren Antep'te oynanan G.Antep-GS maçi ertesinde yorumluyor: "Yalniz söyle de bi olay oldu, bi pozisyonda Emre topu aldi, orta sahadan gitti, gitti Batistuta(!) ona öyle bi vurdu ki, hakemin oarda faulu verip Batistuta'ya(!) bi de kirmizi kart çikarmasý lazimdi. Ama o naapti? Oyunu devam ettirdi Batistuta(!) da bütün maç tekme atti..."
...
- Abidin Aydogdu Danimarka-Fransa maçini anlatiyor... Zidane kosarken topa basar ve düser: "Evet Zidane'dan fantastik hareketler" Peter Schmichael bir pozisyonda sakatlanir ve ayaga kalkamaz: "Schmichael 39 yasinda... Acaba yasliliktan mi yerde kaldi, yoksa gerçekten mi sakatlandi..?"
...
- Galatasaray-Milan maçi (Sabri Urgan anlatiyor): "Capone'un vurusu ve top diregin ah üstünden disari gidiyor sayin seyirciler. Resmen, "ah" üstü bu, az üstü diil sayin seyirciler!"
...
- 25.07.2001 tarihinde oynanan Galatasaray-Vllaznia, sampiyonlar Ligi 2. öneleme turu ilk maçi. Maç Kanal D'den yayinlaniyor ve Ilker Yasin anlatýyor: "Ahh! Arif... Orda döndün mü vuracaksin...Taaak!"
...
- Tarih 19/09/2001, Maç, Psv Eindhoven-Galatasaray maçi (yagmur yagmis, saha islak ve agirdir) "Dileriz bu yagmur cimbom'un gol çiceklerini sulamak icin yagiyordur!" (Söz konusu e-mail'de bu sözlerin kime ait olduðu yazmýyor ama bana buram buram ÿmit Aktan kokuyor gibi geldi.)
...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder